Steungezinnen gezocht voor Steun door jou

Geplaatst op maandag 15 juli 2024

Steun door jou brengt mensen die iets voor een ander willen betekenen, en gezinnen die steun nodig hebben bij elkaar. Voorbeelden van ondersteuning zijn oppas aan huis, opvang bij een gastgezin of logeren bij een gastgezin. Ook in de gemeente Peel en Maas zijn verschillende gezinnen opzoek naar steun door jou.

Steungezinnen gezocht in Helden

'Wij zijn een gezin uit Helden bestaande uit papa, mama en 3 kinderen. Onze oudste is een vrolijke, actieve jongen van 5 jaar oud. Hij vindt het fijn om buiten te zijn, binnen te knutselen of met Lego te bouwen. Door zijn autisme en ADHD heeft hij veel structuur en nabijheid nodig. Drukte vindt hij niet zo fijn, 1 op 1 gaat het eigenlijk altijd goed met hem. Het jongere broertje (3 jaar) en zusje (1,5 jaar) maken beide een ‘normale’ ontwikkeling door. Soms hebben ze wel last van de problemen rondom hun grote broer.'

De vraag van Steun door jou: Papa en mama staan voortdurend ‘aan’ en komen soms handen te kort. Vooral wanneer alle 3 de kinderen samen thuis zijn. Het zou voor papa en mama heel fijn zijn als er, buiten het netwerk dat al maximaal wordt ingezet, meer opties zijn om ontlast te worden. Bijvoorbeeld wanneer iemand de jongste 2 kinderen kan opvangen. Of als je ervaring hebt met de problematiek van de oudste, dat je hem zou kunnen opvangen. In beide gevallen hebben de ouders even de handen vrij en tijd voor de andere kinderen. Zijn jullie het steungezin dat wij zoeken?

Wilt en kunt u ondersteuning bieden? Meld u dan aan of reageer op 1 van de specifieke hulpvragen die er momenteel zijn op Steun door jou.