Peel en Maas InZicht: De BuitenBeter app

Geplaatst op woensdag 17 juli 2024

De openbare ruimte is van ons allemaal. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen er op een fijne en veilige manier van kan genieten.

Zie je iets in je leefomgeving dat niet zo hoort? Bijvoorbeeld een lantaarnpaal die niet werkt of afval dat is gedumpt? Meld het dan via de BuitenBeterApp.

De openbare ruimte is van ons allemaal. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen er op een fijne en veilige manier van kan genieten.
Zie jij iets in je leefomgeving dat niet zo hoort? Bijvoorbeeld een lantaarnpaal die niet werkt of afval dat is gedumpt? Meld het dan via de BuitenBeter-App.

Het gebruik is heel eenvoudig. Download de app in de App store of Play store. Open de app en omschrijf wat je ziet of kies een categorie. Je kunt ook een foto toevoegen, maar dat hoeft niet. Geef de locatie door. Als je wilt, kun je je gegevens achterlaten. Dan kun je de melding volgen of kunnen we je benaderen als meer informatie gewenst is.

Als je de melding daarna verstuurt, komt deze binnen bij onze buitendienst. Projectleider Joost van Bree vertelt wat er dan gebeurt.

Zojuist is er een melding binnengekomen via de app BuitenBeter bij ons binnen. Die is gedaan door een inwoner en we gaan die hier binnen verwerken. Zodat we dit kunnen oppakken in ons nieuw ingerichte proces, wat we hebben ingericht met de applicatie BinnenBeter. Dat sluit goed op elkaar aan, waardoor we snel van dienst kunnen zijn en een melding snel kunnen oppakken. Gaat de melding nu bijvoorbeeld over zwerfafval, dan pakken we die op met onze eigen buitendienst. Die worden ingepland, om het vervolgens op te ruimen.

Heb je nou een melding gedaan van bijvoorbeeld straatverlichting die het niet doet, dan schakelen we onze partner in die dat voor ons op gaat pakken. Die het vervolgens inplant en gaat oplossen. Voorheen gebruikten we hier de MijnGemeente-app voor. Vanaf nu mag je al je meldingen doen via BuitenBeter.

Na het ontvangen van de melding kijken we wat er nodig is om het op te lossen. De melding kan door onze buitendienst worden opgepakt of door een van onze partners, bijvoorbeeld bij een kapotte lantaarnpaal.

De BuitenBeter-app vervangt de MijnGemeente-App. Maak jij nog gebruik van de MijnGemeente-App? Verwijder deze dan en stap over op de BuitenBeter-app. Dan maken we het samen Buiten Beter.

Heb je hulp nodig bij het installeren? Bezoek dan het Informatiepunt Digitale overheid in de Bibliotheek.