Woning gesloten in Kessel

Geplaatst op woensdag 7 augustus 2024

De burgemeester van Peel en Maas heeft besloten om een woning aan de Graafschap Kesselstraat in Kessel te sluiten voor een periode van 6 maanden. In de woning trof de politie eind mei 2024 een grote hoeveelheid harddrugs aan. Tijdens de sluiting mag niemand de woning gebruiken of betreden.

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo geeft aan: 'In de woning is, midden in een woonwijk, een grote hoeveelheid harddrugs gevonden. Dit brengt grote gevaren met zich mee voor de omgeving, bijvoorbeeld wanneer concurrenten de eigenaar van de drugs willen beroven. Ook zorgt het voor overlast. Om de veiligheid en leefbaarheid in de buurt te beschermen, heb ik besloten de woning voor een half jaar te sluiten.'

Waarom treedt de burgemeester op tegen drugspanden?

Inwoners van Peel en Maas moeten zich veilig voelen in hun straten, wijken, dorpen en het buitengebied. De productie en handel in drugs is een onwenselijke situatie, die ernstige gevolgen kan hebben voor de openbare orde en veiligheid. Daarom treedt de burgemeester op tegen woningen of (bedrijfs)panden waar sprake is van verkoop, aflevering, verstrekking of het daartoe aanwezig hebben van verdovende middelen. Dat doet de burgemeester op grond van artikel 13b van de Opiumwet en het Damoclesbeleid.

Meld verdachte zaken

  • Heeft u het vermoeden van een drugspand in uw buurt?
  • Hoort of ziet u verdachte zaken, zoals opvallend veel verschillende mensen die kort op bezoek gaan?
  • Of activiteiten op vreemde tijdstippen?

Kijk niet weg en meld het bij de politie via 0900 8844 of via de wijkagent. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000 of maak melding op Meld Misdaad Anoniem. Bij direct gevaar belt u 112.

U kunt ook contact opnemen met de adviseurs Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente op telefoonnummer 077 306 6666 of mail naar kijknietweg@peelenmaas.nl.