Werkzaamheden speelterrein Sint Ursulahof in Kessel

Geplaatst op woensdag 14 augustus 2024

Bij de vrachtwagenparkeerplaats in Kessel worden woningen gebouwd. Het gaat om het project Antoniushof. Woningcorporatie Antares is gestart met de voorbereidingen voor de bouw van deze woningen. De bouw heeft gevolgen voor het speelterrein aan het Sint Ursulahof. Dit wordt de komende weken merkbaar.

Veranderingen

Na de vakantie vinden onderzoeken plaats voor archeologie en niet-gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Voor de toekomstige inrichting staan verschillende speeltoestellen in de weg. De komende weken worden die toestellen weggehaald. De toestellen die bijna aan het einde van hun levensduur zijn komen ook niet meer terug. In de week van 19 augustus 2024 wordt het trapveld weggehaald. Dit trapveld komt niet meer terug op deze plek. De gemeente is op zoek naar een andere goede locatie.

Spelen uw kinderen bij dit speelterrein? Geef ze mee dat ze goed opletten en afstand houden op het moment dat speeltoestellen verwijderd worden.

Speelterrein blijft deels beschikbaar

Tijdens de bouw sluit Antares het bouwterrein af met een hekwerk. De speeltoestellen in het zand, de picknicktafels en een deel van het grasveld blijven behouden en daardoor beschikbaar om lekker te spelen.

Asbest gevonden bij de parkeerplaats

In een grondwal die rond de vrachtwagenparkeerplaats ligt, zijn materialen gevonden met asbest erin. Het materiaal wordt door een gespecialiseerd bedrijf uit de grond gehaald en afgevoerd. Dit brengt geen gevaar met zich mee voor de omgeving. Het terrein is afgezet. Het materiaal zit alleen in de grondwal die rond de parkeerplaats ligt. De bodem in de omgeving is ook onderzocht en daar is geen materiaal met asbest gevonden, ook niet in de bodem van het speelterrein.