Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo neemt afscheid

Geplaatst op vrijdag 30 augustus 2024

Per 1 oktober 2024 neemt Wilma Delissen-van Tongerlo afscheid als burgemeester van de gemeente Peel en Maas. De komende weken brengt de burgemeester een bezoek aan alle dorpen van de gemeente. Iedereen die dat wil, is van harte welkom om bij deze bezoeken aan te sluiten.

In elk dorp is een groep enthousiaste inwoners aan de slag gegaan om een programma op te zetten voor het bezoek van de burgemeester. Elk programma kent een open inloopmoment, waarbij iedereen die dat wil kan aansluiten voor een praatje met de burgemeester en om elkaar de hand te schudden. De burgemeester geeft aan: 'Ik kijk er erg naar uit om in mijn laatste weken als burgemeester van de mooie gemeente Peel en Maas nog veel mensen te ontmoeten tijdens de bezoeken aan de dorpen.'

De bezoeken en de open inloopmomenten zijn als volgt gepland:

Bezoeken en open inloopmomenten augustus/september 2024
Dorp Datum Open inloopmoment
Grashoek vrijdag 23 augustus 19.30 uur Gemeenschapshuis De Ankerplaats
Panningen woensdag 4 september 16.00 uur Gemeenschapshuis In Kepèl
Beringe vrijdag 6 september 18.30 uur Gemeenschapshuis De Wieksjlaag
Maasbree vrijdag 6 september 16.00 uur ’t Gemeintehoes
Meijel zondag 8 september 15.00 uur Sint Nicolaaskerk
Baarlo maandag 9 september 20.00 uur Restaurant Centraal Baarlo
Egchel dinsdag 10 september 09.45 uur Gemeenschapshuis 't Erf
Kessel-Eik zondag 15 september 11.15 uur Gemeenschapshuis ut Gemeinschapshoes
Kessel vrijdag 20 september 12.00 uur Café de Boesjer
Koningslust zaterdag 21 september 12.00 uur Gemeenschapshuis De Sprunk
Helden zaterdag 21 september Volgt nog

Afscheidsbijeenkomst

Het officiële afscheid van burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo is op vrijdag 27 september 2024. De burgemeester neemt dan afscheid tijdens een raadsvergadering en afscheidsbijeenkomst. Dit afscheid is voor genodigden. De raadsvergadering begint om 16.00 uur en is live te volgen via Omroep P&M en online via de website van de gemeente.

Afscheidsuitzending Omroep P&M

Omroep P&M maakt op zondag 22 september 2024 een afscheidsuitzending met burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo. De opnames zijn in DOK6. Meer informatie vindt u op de website van Omroep P&M. Daar leest u ook hoe u deze uitzending kunt bijwonen. Het programma wordt uitgezonden op dinsdag 24 september 2024 vanaf 18.00 uur op Omroep P&M.

Goede doel

Mochten inwoners of organisaties eventueel iets willen geven voor haar afscheid, dan stelt de burgemeester het erg op prijs als zij een bijdrage willen doen aan het goede doel. De burgemeester heeft 2 lokale goede doelen gekozen: Stichting Steenkers Anemoon en Stichting Herberg Papilio. Een bijdrage kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL 25 BNGH 0285 1440 14 t.a.v. gemeente Peel en Maas, onder vermelding van: bijdrage afscheid burgemeester. Dit kan tot en met 31 oktober 2024. Daarna wordt het totaalbedrag gelijkwaardig over de twee goede doelen verdeeld.