Let op!Van woensdag 25 september tot en met zondag 29 september 2024 kunt u geen spoedaanvraag doen voor een paspoort en een identiteitskaart.

HAL9 zoekt vrijwilligers

Geplaatst op woensdag 11 september 2024

Krijgt u energie van het helpen van mensen? Heeft u vakkennis als stratenmaker, tegelzetter of timmerman die u graag over wilt brengen? Of wilt u op een andere manier een bijdrage leveren aan HAL9? Dan is vrijwilligerswerk in HAL9 zeker iets voor u.

Over HAL9

HAL9 staat in het teken van de 4 o’s: ontmoeten, oriënteren, ontwikkelen en ondernemen. Alle inwoners van de gemeente Peel en Maas moeten de kans krijgen om mee te kunnen doen. Daarom is er een plek waar ze nieuwe mensen kunnen ontmoeten en zichzelf verder kunnen ontwikkelen: HAL9 in Panningen.

Iedereen is welkom om in HAL9 een kop koffie te drinken om mensen te ontmoeten en tweedehands spullen te ruilen in de ruilwinkel. Ook geven ze inburgeringlessen in HAL9 en kunnen inwoners met een doorverwijzing een oriëntatie op beroepen doorlopen. Doel hiervan is om de stap naar een opleiding, stage of (vrijwilligers)werk kleiner te maken.

Vrijwilligers

Als vrijwilliger bij HAL9 ontmoet u nieuwe mensen, leert u nieuwe vaardigheden en draagt u bij aan de gemeenschap. U bepaalt zelf wanneer u tijd vrij wilt maken, zodat het in uw agenda past.

Marianne Savelkoul, 79 jaar, werkt in de ruilwinkel: 'Naast vrijwilligerswerk besteed ik veel tijd aan familie en tuinieren. Daarnaast ben ik zeer creatief. Mede door mijn creativiteit is er een uitdagende ruilwinkel ontstaan. In de ruilwinkel kunnen deelnemers van HAL9 zich goed ontwikkelen. Ze komen dagelijks in contact met bezoekers van de ruilwinkel of HAL9. Dit is voor mij een zeer belangrijke drijfveer omdat ik het fijn vind om mensen te helpen en blij te maken.'

Jos Jenniskens enthousiasmeert deelnemers over de verschillende soorten werk: 'Elke maandag werk ik als vrijwilliger bij HAL9. Ik begeleid deelnemers om meer te weten te komen over elektriciteit en sanitair. De deelnemers kunnen dan kijken waar hun interesses naar uitgaan. Het geeft voldoening om deelnemers te helpen ontdekken waar hun interesses liggen en om samen met collega’s een team te vormen dat mensen helpt zich te ontwikkelen.'

Kennismaken

Lijkt vrijwilligerswerk bij HAL9 iets voor u? Stuur dan een e-mail naar ruud.boreas@peelenmaas.nl. U bent altijd welkom om langs te komen en kennis te maken onder het genot van een kopje koffie.