Let op!Van woensdag 25 september tot en met zondag 29 september 2024 kunt u geen spoedaanvraag doen voor een paspoort en een identiteitskaart.

Steungezinnen gezocht voor Steun door jou

Geplaatst op vrijdag 13 september 2024

Steun door jou brengt mensen die iets voor een ander willen betekenen, en gezinnen die steun nodig hebben bij elkaar. Voorbeelden van ondersteuning zijn oppas aan huis, opvang bij een gastgezin of logeren bij een gastgezin. Ook in de gemeente Peel en Maas zijn verschillende gezinnen opzoek naar steun door jou.

Steungezinnen gezocht in Panningen

'Ik ben N., een sociale jongen van 15 jaar met een licht verstandelijke beperking en ADHD. Samen met mijn broer en moeder woon ik in Panningen. Met mijn vader heb ik goed contact, ik zie hem wanneer ik daar behoefte aan heb.

Door mijn licht verstandelijke beperking en ADHD brengt de opvoeding soms uitdagingen met zich mee. Omdat mijn moeder er alleen voor staat, gunnen we het haar daarin ontlast te worden. Daarom zijn we op zoek naar een maatje voor mij. Ik ben creatief en graag met mijn handen bezig. Ik weet van alles wel iets te maken, tekenen, schilderen. Maar ook op technisch gebied, alles met tv, computer, licht en geluid vind ik interessant. Verder ben ik heel muzikaal, ik ken teksten van veel liedjes uit mijn hoofd en heb een gitaar waarop ik wat speel.'

De vraag van Steun door jou: N. zoekt samen met zijn mama naar een maatje voor hem. Hij zou het leuk vinden als hij met een maatje minimaal 1 keer per maand iets samen kan gaan doen. Bij hem thuis, bij het maatje thuis of buitenshuis. Dat kan op een schooldag tussen 15.30 uur en 17.30 uur of op woensdagmiddag. Indien mogelijk zou op termijn gekeken kunnen worden naar uitbreiding. Het is fijn als je pedagogisch bent onderlegd en ervaring hebt met LVG, ADHD en puberteit. Een consequent, betrouwbaar, eerlijk, geduldig, gestructureerd en duidelijk persoon, het liefst woonachtig in een straal van maximaal 10 km.

Wilt en kunt u ondersteuning bieden? Meld u dan aan of reageer op 1 van de specifieke hulpvragen die er momenteel zijn op Steun door jou.