Let op!Van woensdag 25 september tot en met zondag 29 september 2024 kunt u geen spoedaanvraag doen voor een paspoort en een identiteitskaart.

Gemeenteraad besluit over toekomst kasteel De Keverberg

Geplaatst op woensdag 25 september 2024

In de raadsvergadering van dinsdag 24 september 2024 heeft de gemeenteraad ingestemd met een onderzoek naar de toekomst van kasteel de Keverberg in Kessel. Er worden meerdere opties onderzocht: dat het eigenaarschap naar de gemeenschap gaat, verkoop aan een andere partij of een combinatie van die 2. Hiermee komt er duidelijkheid in de richting voor de toekomst van het kasteel.

Behoud erfgoed

Daarnaast heeft de gemeenteraad besloten om tijdens de onderzoekperiode een bedrag van 107.000 euro per jaar te reserveren, vanaf 2024 en totdat de keuze voor de toekomst van het kasteel is gemaakt. Dit bedrag wordt gereserveerd voor kosten voor onder andere groot onderhoud aan het kasteel en bijvoorbeeld verzekeringen en belastingen. Hiermee geeft de gemeente invulling aan haar taak in het behouden van erfgoed. Het kasteel is een rijksmonument.

Vervolg

Nu dit besluit door de gemeenteraad is genomen, kan het onderzoek naar de toekomst van kasteel de Keverberg binnenkort van start gaan.