Let op!Van woensdag 25 september tot en met zondag 29 september 2024 kunt u geen spoedaanvraag doen voor een paspoort en een identiteitskaart.

Raad stelt bijdrage beschikbaar voor de Riet Panningen

Geplaatst op woensdag 25 september 2024

De gemeenteraad van Peel en Maas stelt een bijdrage beschikbaar van bijna 13 miljoen euro voor realisatie van het Kindcentrum de Riet in Panningen voor 420 leerlingen. Kincentrum de Riet is gelegen in een openbaar en parkachtige omgeving aansluitend aan het Rieterpark. Het gaat om ongeveer 10 miljoen euro voor het realiseren van het schoolgebouw en ongeveer 3 miljoen euro voor de openbare ruimte en wat daar verder bij komt kijken.

Nieuwbouw

Op 8 juni 2021 heeft de gemeenteraad het Integraal Huisvestingsplan 2021-2036 (IHP) vastgesteld. Hierin is de realisatie van het Kindcentrum de Riet aan de Schoutenring in Panningen opgenomen. Op 15 november 2022 heeft de gemeenteraad besloten een volledig nieuw gebouwd Kindcentrum op de locatie tussen de 2 bestaande schoolgebouwen in te realiseren, waarna beide bestaande gebouwen worden gesloopt.

Het raadsvoorstel voorziet in een integraal totaalbeeld waarin de realisatie van het Kindcentrum zelf, de benodigde tijdelijke maatregelen en de uiteindelijk te realiseren omliggende buiten- en openbare ruimte is meegenomen. Met het realisatiekrediet kan de aannemer gegund worden en kunnen de voorbereidingen voor realisatie starten. Prisma is bouwheer tijdens het proces.

Planning

Het nieuwe Kindcentrum zal medio 1e helft van 2026 opgeleverd worden waarna de sloop van de huidige 2 onderwijsgebouwen en de realisatie van de omliggende buiten- en openbare ruimte plaats kan vinden. Streven is om het gehele integrale totaalbeeld gereed te hebben eind kalenderjaar 2026.