Let op!Op donderdag 17 oktober 2024 kunt u de hele dag geen documenten afhalen.

Let op!Tot 13.00 uur kunt u documenten aanvragen.

Het is de Week van de Valpreventie

Geplaatst op dinsdag 1 oktober 2024

Wist u dat elke 5 minuten een 65-plusser in Nederland in het ziekenhuis belandt na een val? Valongevallen hebben vaak een grote impact op de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven. Maar gelukkig kunnen we samen veel doen om vallen te voorkomen.

Beweegprogramma Stevig Staan

Bent u 65 jaar of ouder en woont u in Noord-Limburg, blijf langer fit, zelfstandig thuis wonen en genieten van het leven met het gratis beweegprogramma van Stevig Staan. Dit programma helpt ouderen om sterker te worden, met minder valincidenten als resultaat. Benieuwd naar hun ervaringen? Bekijk het filmpje waarin deelnemers vertellen over hun ervaringen.

Of kijk voor meer informatie over het programma op de website Stevig Staan.

Vitaliteitsbijeenkomst Grashoek

De volgende vitaliteitsbijeenkomst is op dinsdag 12 november 2024 van 14.00 uur tot 16.00 uur in Grashoek. Tijdens deze bijeenkomst krijg u meer informatie over valpreventie bij u in de buurt. De deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via aanmeldstrookjes verstrekt door Actief 50+.

Samenwerking

Stevig Staan is een samenwerking tussen de Noord-Limburgse gemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Beesel, Peel en Maas, Bergen, Gennep en Venray, De Zorggroep, VGZ Zorgkantoor, Coöperatie VGZ, CZ, Social Finance NL en de fysiopraktijken van FysunieQ. Het programma Stevig Staan is mede ontwikkeld door Vilans en VeiligheidNL en wordt gefinancierd door een Health Impact Bond. Investeerders zijn One Planet Crowd, BNP Paribas, Bridges en Rabobank.