Let op!Op donderdag 17 oktober 2024 kunt u de hele dag geen documenten afhalen.

Let op!Tot 13.00 uur kunt u documenten aanvragen.

Bladkorven plaatsen vanaf begin oktober 2024

Geplaatst op donderdag 3 oktober 2024

Deze korven zijn voor blad van bomen in de openbare ruimte. En vanaf nu ook voor bladval van bomen uit eigen tuin. Zodra de bomen kaal zijn, worden de bladkorven weer weggehaald. De bladkorven worden één of twee keer per week leeggemaakt. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid blad.

Het is niet toegestaan om (grof)snoeiafval in de bladkorven te doen. Grof tuinafval kunt u gratis aanbieden bij het Milieupark. Ook als u volle aanhangers met bladeren hebt, vragen we u om deze naar het Milieupark te brengen en de bladkorven niet onnodig te belasten.

Locaties

De locaties van de bladkorven zijn te vinden op de app: Afvalkalender Peel en Maas of op de website Afvalkalender Peel en Maas.

Peel en Maas is een groene gemeente. Er staan ruim 35.000 bomen en laanbomen. Het onderhoud van al deze bomen is een flinke klus. Dat hebben we er graag voor over. Bomen zijn belangrijk. Ze zijn goed voor de biodiversiteit, houden watervast en hitte tegen. Hebben een positief effect op de gezondheid van mensen.

Bomen hebben soms ook nadelen, zoals bladafval dat overlast geeft. Daarom plaatsen we in de herfst onze bladkorven. Je kunt bladeren wegbrengen naar deze bladkorven. Eerst waren bladkorven alleen voor bladafval van gemeentelijke bomen. Vanaf nu mogen er ook bladeren van bomen uit eigen tuin in de bladkorven. Het afvoeren van bladafval via de bladkorven of via het milieupark is 4 keer goedkoper dan wanneer je dit in de GFT bak doet. Daarom mogen inwoners ook eigen bladafval in de korven doen.

Heb je veel bladafval? Doe het dan liever niet in de bladkorf, maar breng het naar het milieupark. Het aanbieden van groenafval is gratis. In de bladkorven mag geen snoeiafval. Dit hoort in de GFT container of bij grote hoeveelheden breng je het groenafval naar het milieupark.

Blaadjes in de border in de tuin kun je het beste laten liggen. Het vormt een isolerende laag rond de planten. Zo zijn ze beter beschermd tegen de vorst. De bladeren zorgen ook voor een compost laagje in de tuin. De gemeente rijdt regelmatig door de straten om met bladblazers en veegmachines de bladeren op te ruimen.

Als aan het einde van de herfst de bomen kaal zijn en alle bladeren zijn opgeruimd, halen wij de bladkorven weer weg.

Bedankt voor je medewerking.