Plan voor nieuwe hoogspanningslijn tussen Maasbracht en Eindhoven

Geplaatst op maandag 7 oktober 2024

Er is een plan om een nieuwe hoogspanningslijn aan te leggen tussen Maasbracht en Eindhoven. Deze extra verbinding is nodig, want de bestaande hoogspanningslijn tussen Maasbracht en Eindhoven kan vanaf 2030 niet genoeg stroom vervoeren. Een gedeelte van het zoekgebied, waar deze nieuwe hoogspanningslijn mogelijk komt te lopen, ligt in de gemeente Peel en Maas.

Om te bepalen waar de hoogspanningslijn precies komt start een procedure. Die is nodig voor de vergunningen. U kunt nu reageren op het plan. Wilt u meer weten? Volg het webinar of kom naar een bijeenkomst.

Webinar

Op donderdag 17 oktober 2024 om 19.30 uur kunt u een webinar volgen. Daarin wordt meer over het project verteld en kunt u vragen stellen. Het webinar is na afloop terug te zien. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u de link. Inschrijven is niet nodig.

Inloopavond

Ook zijn er 3 inloopavonden. U krijgt dan informatie op een informatiemarkt waar u vragen kunt stellen aan medewerkers van het ministerie van Klimaat en Groene Groei en van TenneT. Ook kunt u reageren op het voorstel. U kunt vrij inlopen en uitlopen van 19.00 uur tot 21.00 uur. Er is geen algemene presentatie. Aanmelden vooraf is niet nodig.

De bijeenkomsten zijn op:

  • Maandag 28 oktober 2024 in Gemeenschapsbuis d’n Binger in Meijel
  • Woensdag 30 oktober 2024 in Het Baekerhoes in Brachterbeek
  • Donderdag 31 oktober 2024 in Dorpshuis ’t Perron in Heeze

Deze locaties zijn zo goed mogelijk verdeeld over het zoekgebied. Het betekent niet dat hier dan ook de nieuwe hoogspanningslijn komt te lopen.

Meer informatie

Meer informatie over de informatiebijeenkomsten, de stappen in het proces en hoe u kunt reageren leest u op de website van RVO. Meer informatie over het project zelf vindt u op deze website van TenneT.