Kinderen uit Beringe genieten van gezond en lekker burgemeestersontbijt

Geplaatst op vrijdag 11 oktober 2024

De leerlingen van groep 7 en 8 van brede school Onder de Linden begonnen hun schooldag op vrijdag 11 oktober 2024 op een bijzondere manier.

Ze gingen niet het schoolgebouw in Beringe binnen voor de les, maar ze schoven aan bij burgemeester Bob Vostermans voor het Burgemeestersontbijt. De trouwzaal in het Huis van de Gemeente was hiervoor speciaal ingericht, met verse boterhammen, broodjes, broodbeleg, thee, melk en fruit. Gezond en lekker. Het brood is geleverd door de lokale bakkerij Broekmans.

In gesprek met burgemeester en kinderburgemeester

Tijdens het ontbijt gingen de kinderen in gesprek met de burgemeester en met kinderburgemeester Stan Gubbels over het belang van een goed ontbijt. De kinderen stelden allerlei vragen aan de burgemeester, die de tijd nam om deze te beantwoorden. De burgemeester overhandigde een cheque om het ontbijt mogelijk te maken.

Over het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een klas kinderen met de burgemeester en bakker gezond ontbijten op het gemeentehuis.

Daarbij staan het welzijn en de gezondheid van alle Nederlandse kinderen bovenaan het verlanglijstje. Het is namelijk een feit dat veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Aandacht hiervoor blijft belangrijk. Zo leren en ervaren kinderen over een gezond ontbijt en draagt dit initiatief bij aan onze droom: elke dag een gezond ontbijt voor ieder kind.