Steungezinnen gezocht voor Steun door jou

Geplaatst op woensdag 23 oktober 2024

Steun door jou brengt mensen die iets voor een ander willen betekenen, en gezinnen die steun nodig hebben bij elkaar. Voorbeelden van ondersteuning zijn oppas aan huis, opvang bij een gastgezin of logeren bij een gastgezin. Ook in de gemeente Peel en Maas zijn verschillende gezinnen opzoek naar steun door jou.

Steungezinnen gezocht in Meijel

Ik ben een alleenstaande moeder van dochter A. en zoon V. en wij wonen in Meijel. Mijn dochter is 5,5 jaar en gaat naar de basisschool. Zij is een gevoelig meisje dat feilloos meekrijgt wat er in haar omgeving gebeurt. Zij vindt het leuk om te kleien en te tekenen, maar ook van het spelen van rollenspellen kan zij genieten. Mijn zoon is 2,5 jaar en gaat op de dagen dat ik werk naar de kinderopvang toe. Door het 22q11 duplicatie syndroom ontwikkelt hij zich wat langzamer dan een ander.

De vraag van Steun door jou: Mama is op zoek naar iemand die haar af en toe thuis kan ondersteunen zodat ze even op adem kan komen. Haar netwerk om haar heen is beperkt, waardoor ze alles met haar kinderen samendoet. Ze zou graag een keer alleen het bos in gaan om een lange wandeling te maken of een keer met haar dochter alleen op pad gaan om haar aandacht te geven. Je hoeft hiervoor geen medische achtergrond te hebben. Het zou wel prettig zijn als er enige ervaring is op het gebied van het opvangen of opvoeden van kinderen en dreumesen.

Wilt en kunt u ondersteuning bieden? Meld u dan aan of reageer op 1 van de specifieke hulpvragen die er momenteel zijn op Steun door jou.