Lees voor Translate

Ontwikkelingen Kennedyplein

De afgelopen periode spelen er verschillende ontwikkelingen rondom het Kennedyplein in Maasbree. De Wereld – voorheen De School – en de Violier zijn ondertussen samen gehuisvest in het huidige gebouw van de Violier en willen goede en groene buitenruimtes. De scholen en omwonenden ervaren hittestress, geluidsoverlast en veiligheidsproblemen op en rond het Kennedyplein.

Groener en duurzamer maken is een belangrijk onderdeel van de toekomstvisie voor het centrum van Maasbree en zou ook het Kennedyplein kunnen helpen. Een ander belangrijk punt van deze visie is het toevoegen van woningen.

De toekomst van de kerk is ook een onderwerp van gesprek, terwijl de sporthal aan Achter de Hoven binnenkort naar de Breetse Peelweg verhuist en de locatie herbestemd moet worden. Bovendien staat het winkelaanbod onder druk. Het Kennedyplein dient momenteel als parkeerplaats en als locatie voor evenementen.

Al deze zaken vragen volgens het dorpsoverleg om een geïntegreerde aanpak en plan. De gemeente heeft dit opgepakt, omdat het vooral gaat om openbare ruimte en bestemmingen.

Overleg op 20 februari 2024

Op 20 februari 2024 vond in het Hoës van Bree een overleg plaats met diverse belanghebbenden. Alle uitgenodigde partijen waren aanwezig.Tijdens dit overleg werden veel ideeën, wensen en visies voor de toekomst van dit gebied besproken.

De gemeente heeft aangegeven de verkregen informatie verder te gebruiken. Samen met een klankbordgroep (bestaande uit dorpsbewoners en belanghebbende partijen) gaat de gemeente een visie maken voor het gebied tussen Achter de Hoven (sporthal) en de Schout (bij de School). Alle toekomstige ontwikkelingen zullen hierin worden besproken en waar mogelijk een plaats krijgen.

De gemeente heeft een projectleider aangesteld en MTD Landschapsarchitecten ingehuurd om dit proces te begeleiden. Dit proces is vergelijkbaar met de aanpak voor het Laefplein.

Stappen naar een voorkeursvariant

1. Onderzoeksfase (augustus/september)

2. Opstellen drie varianten (augustus/september)

3. Voorkeursvariant (september/oktober)

4. Definitieve variant (november/december)

De voorkeursvariant zal aan het dorp worden gepresenteerd, waarbij de verwachtingen goed gemanaged moeten worden en vragen gesteld kunnen worden. Na afronding van dit traject wordt er een voorstel aan de gemeenteraad gedaan.